Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εν μέσω αντιδράσεων αλλά και αποχωρήσεων συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Πυροδότησε το κλίμα
Η μεταναστευτική πολιτική

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Κυρίαρχο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και οι συνιστώσες του στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλήθησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» Ελένη Βεληβασάκη.
Των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων σε μια απόλυτα γόνιμη και δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία ανεδείχθησαν οι παράμετροι και εκτιμήθηκαν τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους στην προσφυγοποίηση και την οικονομική μετανάστευση. 
Οι συμμετέχοντες στον διάλογο ζήτησαν την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ταυτόχρονα συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη η εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των προσφύγων και των μεταναστών.
Ομολογήθηκε ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπη και τον Έβρο είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που ολοένα αυξάνουν.
Τέλος εκφράστηκαν σαφείς αντιρρήσεις για την κατασκευή του λεγόμενου «φράχτη» στον Βόρειο Έβρο καθώς και του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν τις σκέψεις αναποτελεσματικές και ίσως αντιβαίνουσες με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση
Η συζήτηση ωστόσο για το μεταναστευτικό έγινε χωρίς την παρουσία των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ζητώντας να γίνει η συνεδρίαση στη Ν. Βύσσα παρουσία και των αρχών, όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Γ. Παυλίδη Δημήτρης Πέτροβιτς έθεσε μία σειρά από προτάσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα που αφορούν τα εξής:
Με δεδομένο ότι ο Έβρος, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, προτείνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, να υιοθετηθούν – μαζί με άλλες που θα κατατεθούν – οι κάτωθι προτάσεις, δράσεις και αποφάσεις, με την έκδοση ενός ψηφίσματος:
1. Ν’ απαιτήσουμε από την κυβέρνηση πριν λάβει αποφάσεις για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής που έχουν πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια ΑΜΘ, να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται ουσιαστικά και ισότιμα με το περιφερειακό συμβούλιό μας.
2. Στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τις επαφές και συνεργασίες με την πολιτεία και τους ανάλογους φορείς, οργανισμούς και ΟΤΑ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, να συμμετέχουν ισότιμα εκπρόσωποι όλων των περιφερειακών παρατάξεων.
3. Να θεσμοθετηθεί – όπως σε όλους τους ΟΤΑ – περιφερειακό συμβούλιο ένταξης μεταναστών με έργο την καταγραφή και διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ως προς την ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, την επαφή τους με δημόσιες και δημοτικές αρχές, την υποβολή εισηγήσεων προς το περιφερειακό συμβούλιο για την ανάπτυξη περιφερειακών και τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και τη διοργάνωσης σε συνεργασία με τους δήμους εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
4. Παρά τον αρνητικό συμβολισμό και την αρνητική εικόνα που θα εκπέμψει σε ανθρωπιστικό επίπεδο, συναινούμε στην ανέγερση του φράχτη στο τμήμα των 12,5 χλμ. μεταξύ Καστανιών – Νέας Βύσσας με στόχο την ανάσχεση του κύματος των παράνομων μεταναστών, με την προϋπόθεση – όπως έχουμε δηλώσει – το μέτρο αυτό να αποδειχτεί ικανό στην πράξη, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, συνοδευόμενο από αντίστοιχες πολιτικές. Από το τμήμα αυτό περνούν κατά μέσο όρο παράνομα στο ελληνικό έδαφος περί τα 350 άτομα ημερησίως. Η δημιουργία του φράχτη δεν θα έχει όμως αποτέλεσμα αν δεν συνδυασθεί με μια συνολική και στοχευμένη λήψη μέτρων σε όλο το μήκος του Νομού Έβρου.
5. Εκφράζουμε την αμετακίνητη άρνησή μας στην εγκατάσταση πλωτού κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα μέτρο που ακυρώνει το ρόλο και την προοπτική του λιμένα ως αναπτυξιακού πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής και τραυματίζει θανάσιμα την εικόνα της με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή διαδικασία. Η πρακτική της Κυβέρνησης να μην παίρνει σαφή και διάφανη θέση για το θέμα δημιουργεί απορίες και προβληματισμό τόσο για την αδράνειά της όσο και για το σκοπό της.
6. Να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην υπό σύσταση περιφερειακή επιτροπή εποπτείας που προβλέπει ο νόμος 3907/2011, για την ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (Άρθρο 12).
7. Θεωρούμε ότι στη λήψη αποφάσεων από τα αρμόδια Υπουργεία για την ίδρυση και εγκατάσταση δομών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου στον Έβρο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συναίνεση μέσα από διάλογο των δήμων και των τοπικών κοινωνιών του νομού. Κέντρα Υποδοχής, δομές φιλοξενίας κ.α. πριν αποφασισθούν θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες και οι φορείς του Έβρου.
8. Βασική προϋπόθεση για την άσκηση αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής είναι η καταγραφή του πραγματικού αριθμού των μεταναστών που διαβιούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η εθνική απογραφή της ΕΣΥΕ που είναι μπροστά μας είναι μια ευκαιρία και αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουμε.

Δήλωση Άρη Γιαννακίδη
Ακολούθησε η συζήτηση υπηρεσιακών ζητημάτων και ο ορισμός μελών επιτροπών. Συμφωνήθηκε δε στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ν’ αναδειχθούν ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και βιοποικιλότητας. 
Μετά το πέρας του Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε:  «Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και παρουσία. Ήταν μια εξαιρετική έκφραση δημοκρατικού προβληματισμού. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, καθώς ακούστηκαν όλες οι φωνές.
Το διαβουλευόμενο όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα παίρνει αποφάσεις και θα έχει καταλυτικό ρόλο στα μεγάλα θέματα, είτε αφορούν κοινωνικά προβλήματα, είτε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης που αφορά στη Θάσο.  
«Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του οικείου δήμου της Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για την υλοποίηση ενός μεγάλου διαχρονικού αιτήματος που αφορά τον οικισμό των Λιμεναρίων. Ένα έργο που υπολογίζουμε στα 7 – 7,5 εκ ευρώ, το οποίο θα προσδώσει προστασία στις κτιριακές υποδομές των καταστημάτων που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα.
Παράλληλα,  είναι ένα αναπτυξιακό έργο, καθώς πρόκειται για ένα αλιευτικό καταφύγιο, μια μαρίνα, που οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν εδώ και χρόνια, διατρανώνοντας το αίτημά τους να υλοποιηθεί. Είναι ένα από τα πρώτα έργα τα οποία έχουμε ξεμπλοκάρει και τα οποία θα αποτελέσουν έργα ένταξης στο 4ο ΚΠΣ» δήλωσε. 

Παρέμβαση Τρέλλη Χρήστου

«Οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Κάθε πολιτική πράξη, κάθε πολιτική τοποθέτηση, κάθε πολιτική πρόταση γύρω από το ζήτημα του μεταναστευτικού προβλήματος κρίνεται και αποκαλύπτεται, κατ΄αρχάς, από το αν προσεγγίζει το πρόβλημα με αφετηρία ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ή αν η αντιμετώπιση των μεταναστών γίνεται σαν να ήταν «ζώα», «υπάνθρωποι», «εγκληματίες» και ως εκ τούτου παρείσακτοι.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάχυση στην κοινωνία του δηλητηρίου της απανθρωπιάς, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλίας.
Όπως γνωρίζετε, είναι εκρηκτική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.
Μετανάστες, προερχόμενοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία από χώρες που έχουν δεχθεί στρατιωτικές επεμβάσεις, βρίσκονται υπό κατοχή, σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους και τυραννικά καθεστώτα ή από χώρες όπου διώκονται για τις απόψεις τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα - αν και έχουν τελικό προορισμό άλλα κράτη της ΕΕ - εξαιτίας του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ της ΕΕ, χωρίς δικαιώματα, κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες.
Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, οι περισσότεροι με οικογένεια και με παιδιά, δεν μπορούν να ανανεώσουν την πανάκριβη - εξ αιτίας των παραβόλων, προστίμων κλπ. - άδεια παραμονής τους, κινδυνεύουν ακόμη και με απέλαση με βάση το νόμο που ψηφίσατε πρόσφατα, γιατί οι δυσβάσταχτες προϋποθέσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας τους υποχρεώνουν να προσκομίσουν 150 - 200 ένσημα και σύμβαση με εργοδότη, πετούν στην «παρανομία» έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό άνεργων μεταναστών.
Σε άλλους πάλι, παρότι βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα μας για πολλά χρόνια, δεν δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν ή να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου ή δεν πρόλαβαν τις ασφυκτικές προθεσμίες υποβολής των αιτήσεών τους.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οργιάζει σε βάρος των μεταναστών η «μαύρη» εργασία, οι εξευτελιστικές αμοιβές κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, η ομηρία από εργοδότες, η έκθεσή τους σε αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς και διάφορα εγκληματικά κυκλώματα.
Το βασικότερο είναι ότι μεγαλώνει η απελπισία και η δίκαιη αγανάκτηση των ίδιων των μεταναστών, όπως αποδεικνύεται τραγικά και από τις απεργίες πείνας που αυξάνονται.
Η κατάσταση αυτή επιδρά καταλυτικά στη ζωή όλων των εργαζομένων - Ελλήνων και μεταναστών, που δε θέλουν να βλέπουν να γκετοποιούνται οι ήδη υποβαθμισμένες γειτονιές τους, λίγο πριν παραδοθούν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ανησυχούν και προβληματίζονται για τη στοχοποίηση των μεταναστών, τη δράση ρατσιστικών ομάδων εναντίον μεταναστών αλλά και ελλήνων που τους συμπαραστέκονται, που αντιδρούν στο να γίνουν οι γειτονιές ή οι ακριτικές πόλεις τους «εργαστήρια» εφαρμογής νέων κατασταλτικών μεθόδων και μηχανισμών.
Όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων, εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων, που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους.
Οι αιτίες αυτές, που συνειδητά αποσιωπούνται ή υποβαθμίζονται, είναι η συνέχιση και η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι υποκινούμενες εμφύλιες συρράξεις που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με τη συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων, η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπωλιακές επιχειρήσεις.
Ο αγώνας, που δίνουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο είναι δίκαιος, αλλά και πιο ισχυρός από οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο. Κανένας Frontex, κανένας φράχτης, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης - χερσαίο ή πλωτό - δεν θα τους εμποδίσει.

Απαιτούμε:
 H Ελλάδα να μην γίνει συνεργός, αλλά να υψώσει φωνή κατά των εγκλημάτων που διαπράττονται στις χώρες τους.
Να μπεί «φραγμός»  στους δουλεμπόρους και να τσακιστούν τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες.
Δημιουργία δημόσιων, οργανωμένων, ανθρώπινων χώρων υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, σεβασμός των πολιτιστικών τους παραδόσεων.
Ανυπακοή στην Ε.Ε., παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες, για να μπορούν να μετακινηθούν εκτός Ελλάδας όπως  ζητούν.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα καταθέτουμε ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.»

Παρέμβαση Ποτόλια Χρήστου
«Έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και καταγγείλει τις παραπάνω αιτίες της σύγχρονης μαζικής μετανάστευσης και προσφυγιάς. Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που επιζητούν επιλεκτικά μετανάστες για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ως φτηνή και χειραγωγημένη εργατική δύναμη, σπρώχνοντας στον «Καιάδα» τους υπόλοιπους.
Θεωρούμε ότι οι εργάτες και οι κυνηγημένοι άνθρωποι δεν μπορεί να διαχωρίζονται σε ξένους και ντόπιους, σε νόμιμους και παράνομους.
 Παλεύουμε για μιαν άλλη ριζικά διαφορετική πολιτική που θα συμβάλει και στην αντιμετώπιση των αιτιών του μεταναστευτικού προβλήματος, που θα αμβλύνει τις συνέπειές του για τη χώρα μας.
Μπροστά στην απαράδεκτη και ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για όλους τους εργαζόμενους κατοίκους της χώρας μας, η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος προτείνει μέτρα, που η υιοθέτησή τους αποκτά επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα. Αυτά είναι :
α) Καλούμε την κυβέρνηση και Ε.Ε. να μην προχωρήσουν στην κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, καθώς και τη δημιουργία στρατοπέδων φυλάκισης μεταναστών, είτε σε πλωτά είτε σε χερσαία εδάφη.
β) Η παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους,
γ) Η άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (πχ αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία),
δ) Η αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης,
ε) Η άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.
Τα μέτρα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθούν με απόφαση – ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί  εξυπηρετούν τα συμφέροντα τόσο των Ελλήνων όσο και των μεταναστών εργαζομένων και προσφύγων, ικανοποιούν δίκαια αιτήματα, είναι ρεαλιστικά και ώριμα να ληφθούν. Συμβάλλουν σε μια, έστω προσωρινή, διέξοδο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας, το οποίο η κυβέρνηση - όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις - αναγνωρίζει και επικαλείται συχνά. Στο βαθμό που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί τον κατασταλτικό μονόδρομο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα φέρει και την ευθύνη για την παραπέρα όξυνσή του στην πορεία.»

Αποκέντρωση των υπηρεσιών στους Νομούς της περιφέρειας, ζήτησε ο Γ. Παυλίδης

Εκτός ημερησίας διάταξης κατατέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Γ. Παυλίδη το θέμα της εξυπηρέτησης πολιτών, οι διαφανείς μετακινήσεις υπαλλήλων και οι δυσλειτουργίες της περιφέρειας.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Γ. Παυλίδης,
«Τελεσιγραφικά έγγραφα κυκλοφορούν στην Περιφέρεια που θέτουν προθεσμίες δύο (2) εργάσιμων ημερών στους υπαλλήλους  να δηλώσουν την εθελούσια μετακίνησή τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Περιφέρειας, υπό το πρωτόγνωρο και νομικά έωλο καθεστώς, της καθημερινής μεταφοράς τους από όλα τα σημεία στην Κομοτηνή. Ζητούνται ,προς τούτο, ογδόντα ένας (81) υπάλληλοι.
Εμφανές είναι ότι οι Υπηρεσίες υπό ένα πρόχειρο και πρωτοφανές υπερσυγκεντρωτικό  οργανόγραμμα υπολειτουργούν, σε βάρος των πολιτών σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, σε χρόνο που απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από το παρελθόν. Ταυτοχρόνως, για λάθη και παραλείψεις άλλων διαφαίνεται ότι θα εξαναγκασθούν οι υπάλληλοι σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ή σε ένα καθεστώς μετακινήσεων-μεταβάσεων, που αποδυναμώνει τις Περιφερειακές Ενότητες, που θα καταναλώνει το 1/3 του χρόνου εργασίας σε αμφισβητούμενης νομιμότητας μεταφορές, με μονομερώς  βλαπτικές για τους εργαζόμενους αλλαγές.
Πρότασή μας είναι να υπάρξει από τώρα διόρθωση των στρεβλώσεων, αποκέντρωση των υπηρεσιών στους Νομούς της περιφέρειας.
Επειδή διαμορφώνεται μία κατάσταση πολλαπλώς προβληματική για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως, για να υπάρξει ενημέρωση και λήψη διορθωτικών αποφάσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου