Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δύο νέα έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ για το Δήμο Ξάνθης


Στη εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης αλλά και στην δημιουργία πρότυπων λυόμενων κατασκευών για τους εκθέτες του παζαριού του θα προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης μετά από την έκκριση των δύο αντίστοιχων προγραμμάτων, από τον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μ-Θ κ. Σώκο.


Οι δύο μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 71.969 €  που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» αφορούν;



1. Η πρώτη μελέτη είναι η «ΜΕΛΕΤΗ - ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» προϋπολογισμού 53.077 €.

Ο Δήμος Ξάνθης θα  εκπονήσει έρευνα – μελέτη για την αναβάθμιση και αξιοποίηση της μεταβατικής ζώνης που ορίζεται από το όριο προστασίας του παραδοσιακού οικισμού και τη ζώνη ειδικής οικονομικής ενίσχυσης ΖΕΕ για την προστασία και αξιοποίηση του παραδοσιακού οικισμού. Ειδικότερα η έρευνα – μελέτη θα προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις για :

-Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Δήμου Ξάνθης

-Θέσεις στάθμευσης για εκτόνωση του κέντρου και της Παλιάς Ξάνθης

-Προτάσεις αναπλάσεων

-Τεχνικά έργα           



2.Η δεύτερη μελέτη είναι «ΜΕΛΕΤΗ - ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ)» προϋπολογισμού 18.892 €.

Ο Δήμος Ξάνθης θα  υλοποιήσει πράξη που αφορά την έρευνα και μελέτη για τη δημιουργία πρότυπων λυόμενων κατασκευών για τους εκθέτες του παζαριού (λαϊκή αγορά). Ειδικότερα θα εκπονηθεί έρευνα - μελέτη για λυόμενες μεταφερόμενες κατασκευές διαφόρων τύπων (π.χ. μικρές, μεγάλες) οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες στο παζάρι της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου