Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αστυνομικά Νέα


Στη Δράμα



Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων στη Δράμα και στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Δράμα και στις Σέρρες. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, και άλλων δύο (2) αγνώστων συνεργατών του (ενός άντρα και μιας γυναίκας), οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματική οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν μέσα σε τραπεζικά καταστήματα ηλικιωμένους, οι οποίοι έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.       

Ο 60χρονος δράστης βρισκόταν στο εσωτερικό των τραπεζικών καταστημάτων και εντόπιζε τα θύματα. Στη συνέχεια, με κινητό τηλέφωνο ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκονταν έξω από τα καταστήματα των Τραπεζών, προκειμένου να ακολουθήσουν τους ηλικιωμένους και να αφαιρέσουν από αυτούς τα αναληφθέντα χρηματικά ποσά.  

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, την 02-06-2011, εντοπίστηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Δράμα ο 60χρονος δράστης, προσήχθη ως ύποπτος και αναγνωρίσθηκε από αυτόπτη μάρτυρα προηγούμενης κλοπής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.



Σύλληψη  δύο  ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν την 21-6-2011 και ώρα 23.30΄ στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας,  δύο (2) ημεδαποί  για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο από αστυνομικούς  ανωτέρω υπηρεσίας κατελήφθη ο ένας εκ των δύο (48χρονος) να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (45,7) γραμμαρίων. Ο δε δεύτερος (33χρονος) , μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, εισήλθε σε παρακείμενη οικοδομή και απέρριψε στο πάτωμα μεταξύ δύο ορόφων,  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (3,2) γραμμαρίων, η οποία περισυλλέγει. 

Τα ναρκωτικά, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους  (48,9) γραμμαρίων,  κατασχέθηκαν .

Οι συλληφθέντες  με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα προσαχθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Δράμας.



Σύλληψη  ενός ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη σήμερα (23-6-2011) και ώρα 03.30 στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, ένας 23χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο παραβίασε την είσοδο αποθήκης τροφίμων, πλην όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, εντόπισαν το δράστη ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.

Ο συλληφθής, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.



Στην Ξάνθη



Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και πώληση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (22.06.2011) στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, δύο ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, εντοπίστηκε στην Ξάνθη, ένας 43χρονος ημεδαπός, να κατέχει μια νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους 3,5 γραμμαρίων και ένας 27χρονος ημεδαπός,  ο οποίος πούλησε στον 43χρονο, την ανωτέρω ναρκωτική ουσία, αντί του ποσού των πενήντα (50) ευρώ.

Επίσης σε βάρος 43χρονου δράστη εκκρεμούσε απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ροδόπης.

Οι δράστες συνελήφθηκαν και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.



Στην Καβάλα



Σεμινάρια Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ενημερώνει του πολίτες της Καβάλας ότι  τη Δευτέρα 27-06-2011 και την Τρίτη 28-06-2011 και κατά τις ώρες 18,00΄ έως 20,50΄, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας, εκπαιδεύσεις-σεμινάρια των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.).

Στις εν λόγω εκπαιδεύσεις, που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας Καβάλας της Διεύθυνσής μας, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ιατροί του Ε.Κ.Α.Β., οι  οποίοι θα αναπτύξουν στο ακροατήριο θέματα για το ρόλο και τη σημασία της Πολιτικής Άμυνας, τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού,  την παροχή πρώτων βοηθειών, τους τρόπους πυρόσβεσης και άλλα συναφή θέματα.

Εκτός από τους πολίτες που έχουν λάβει ειδικές προσκλήσεις και η παρουσία τους στην εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας Καβάλας προσκαλεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το εν λόγω αντικείμενο, να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις προαναφερόμενες διαλέξεις.



Κατασχέθηκε τραπεζική επιταγή

Την 22-06-2011 και ώρα 13,45΄, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης υπάλληλος υποκαταστήματος Εμπορικής Τράπεζας και παρέδωσε μια (1) εξ υπαρχής πλαστή επιταγή του ποσού των 8.416,23 €.

Η ανωτέρω επιταγή κατασχέθηκε και πρόκειται να αποσταλεί στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης. 



Βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα στη Χρυσούπολη

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία, εντόπισαν την 23-06-2011 και ώρα 02,00΄, σε συνοικιακή οδό της Χρυσούπολης, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη της, την 25-09-2011, στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και η πινακίδα κυκλοφορίας (που έφερε η ανωτέρω μοτοσικλέτα) αντιστοιχούσε σε άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας KTM.

Η μοτοσικλέτα και η πινακίδα κυκλοφορίας κατασχέθηκαν και πρόκειται να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου