Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αστυνομικά νέα της περιφέρειας ΑΜΘ







Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη  χθες (9-8-2011) το απόγευμα, στο Δοξάτο Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 43χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών.  

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 43χρονο, εντόπισαν στην κατοχή του, μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,5 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Ακολούθως, σε κατ΄οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,1 γραμμαρίων.    

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.





Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (9-8-2011) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ισπανίας, για κατοχή ναρκωτικών.  

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στην κατοχή του 29χρονου, μια (1) χάρτινη συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 0,4 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.



Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Συνελήφθη χθες (9-8-2011) το μεσημέρι, στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (9-08-2011), στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν στην κατοχή του 17χρονου αλλοδαπού, εξήντα επτά (67) κλεψίτυπους φορείς ήχου (CDS) και πενήντα έξι (56) κλεψίτυπους φορείς εικόνας-ήχου (DVDS), τους οποίους διέθετε προς πώληση.

Ο δράστης συνελήφθη και οι κλεψίτυποι φορείς (CDS-DVDS) κατασχέθηκαν.   

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.



Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης  

Συνελήφθη, χθες (9-08-2011) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, Ένταλμα Σύλληψης για Απάτη, ενώ εκκρεμεί προς εκτέλεση και μια (1) καταδικαστική απόφαση.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.





Συνελήφθησαν τέσσερις  (4) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (9-8-2011) το μεσημέρι, στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4)  διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράν και  ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης (9-8-2011), η Eιδική Oμάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε, σε αγροτική περιοχή του Δορίσκου, μια ομάδα δεκαεννέα (19) μη νόμιμων μεταναστών, η οποία καθοδηγούνταν από δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 20 και 24 ετών και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (9-8-2011), σε αγροτική περιοχή του Δορίσκου Αλεξανδρούπολης, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 17χρονος αλλοδαπός και ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο με οδηγό 20χρονο αλλοδαπό. Ακολούθως οι δύο διακινητές, επιβίβασαν στα παραπάνω οχήματα, τους δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες  και την στιγμή της αναχώρησής του από το σημείο, κατευθύνθηκαν σε θαμνώδη περιοχή, όπου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, τα παραπάνω οχήματα τέθηκαν σε επιτήρηση και στο Δορίσκο Αλεξανδρούπολης ακινητοποιήθηκαν όπου συνελήφθησαν οι δύο (2) οδηγοί – διακινητές με τους δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

 Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού Αττικής και για τις πινακίδες του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου έχει δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.      

Τα δύο (2) οχήματα  κατασχέθηκαν.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.



Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) δραστών ληστείας σε βάρος έξι (6) μη νόμιμων μεταναστών  

Συνελήφθησαν έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι, πρώτες πρωινές ώρες χθες (9-08-2011) σε παράδρομο, στο ύψος του κόμβου Θυρέας Έβρου(επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου) πραγματοποίησαν ληστεία,  σε βάρος έξι (6) μη νομίμων μεταναστών.  

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, πλησίασαν έξι (6) αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 20 και 18 ετών και με την απειλή ψυχοσωματικής βίας, αφαίρεσαν από αυτούς 225 Ευρώ, 112 δολάρια Αμερικής, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και έξι (6) σακίδια με ρούχα και τρόφιμα.



Από την αστυνομική έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και συνελήφθησαν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ πραγματοποιούνται  έλεγχοι σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.



Σύλληψη δύο(2) ατόμων για κλοπές, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (08-08-2011), στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός και μια (1) 26χρονη αλλοδαπή,  κατηγορούμενοι για κλοπές, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (8-8-2011) ο 33χρονος μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Σουφλί Έβρου, προκειμένου να εξαργυρώσει επιταγή των 1500 Ευρώ. Κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης της γνησιότητας από υπάλληλο του υποκαταστήματος, ο 33χρονος, άφησε το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας, επιβιβάστηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαινε η 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν, επί της Εγνατία Οδού, στον κόμβο ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, το ανωτέρω όχημα και το ακινητοποίησαν.

Ακολούθως, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Τετρακόσια είκοσι εφτά (427) πακέτα τσιγάρων

-Ένας (1) φορητός υπολογιστής

-Δύο (2) ηλεκτρονικοί παλμογράφοι

-Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

-Ένα (1) μπλοκ επιταγών με δεκαοκτώ (18) λευκές επιταγές

-Τρεις (3) πιστωτικές κάρτες

-Πέντε (5) δοχεία λαδιού κίνησης

-Διαρρηκτικά εργαλεία

-Είδη ρουχισμού και

-Το χρηματικό ποσό των 473 Ευρώ.

Κατόπιν σωματικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην 26χρονη αλλοδαπή, εντοπίστηκε στην κατοχή της, μία (1) συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 0,8 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε είκοσι επτά (27) χάπια αδιευκρίνιστης προέλευσης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση προέκυψε, ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα 05-08-2011 έως 08-08-2011, διέπραξαν από κοινού, τις εξής κλοπές :





-Πρώτες πρωινές ώρες της 05-08-2011 στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, αφαίρεσαν ΙΧΕ αυτοκίνητο από 76χρονο ημεδαπό, το οποίο βρέθηκε απογευματινές ώρες της 08-08-2011 και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 -Νυχτερινές ώρες της 05-08-2011 εισήλθαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσαν δύο (2) ηλεκτρονικές συσκευές, δύο (2) ρολόγια χειρός, τα κλειδιά οικίας και ΙΧΕ αυτοκινήτου.

-Μεσημβρινές ώρες της 08-08-2011  στην Αλεξανδρούπολη, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν κούτες τσιγάρων, τρεις (3) τραπεζικές κάρτες, δύο (2) μπλοκ επιταγών και το χρηματικό ποσό των 500 Ευρώ.  

Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούν προς εκτέλεση δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου